Idag har ekorrarna påskpysslat. Vi gjorde små  gula kycklingar. Sedan klippte vi ut. Kycklingen fick två ögon och en näbb. 

Läs hela inlägget »

Idag gick några barn till affären och köpte bullar och grädde av vilka alla gjorde egna semlor som barnen mumsade i sig med stor glädje.

Läs hela inlägget »

I dag bakar vi med stora och små händer även Pippi Långstrump Herr Nilsson och Lilla Gubben hamna på plåten som en god pepparkaka.  Vill man ha något säger man det även om man inte hittar rätt ord socker fick bli mjöl, varje litet ord är en språkträning gäller att man är lyhörd som pedagog och benämner med rätt ord

Läs hela inlägget »

Igår gjorde barnen muffins och chokladbollar. Idag pyntade vi dem i halloween tema, spindel muffins, spökbananer och spökchokladbollar. Sedan fick de äta sitt egengjorda godis medans de tittade på spöket Laban och Pippi Långstrump.
Allt detta hör högtiden till, utan att faktiskt vara skrämmande.

loading...
Läs hela inlägget »

idag gick vi till fredriksdals friluftsmuseum. Barnen samlade på kvistar och stenar för att göra former med. Sedan tittade vi på djuren och vi såg alla formerna i vardagsföremålen omkring oss.
På vägen ut såg vi stora stenar, en som var rund, en som hade en kvadrat på alla sidor och en som hade rektanglar.
Vi hoppas att barnen ser former i sitt vanliga liv framöver.

loading...
Läs hela inlägget »

Varje ny dag skapar möjligheter för barnens framsteg i sin läroprocess. Idag besökte vi ett av Helsingborgs kulturbevarade  museum. Barnen fick en upplevelse i trollskogen där det gäller att hålla balensen på stockar och gå i ojämn teräng. Varje ny upptäckt förmåga ger glädje och harmoni i tillvaron.  Efter denna upplevelse och lunch somna man tryggt och harmonisk på sin avdelning Ekorrarna

Läs hela inlägget »

Vi gick till prinsess lekplatsen idag. Alla barnen fick leka fritt Inom lekplatsens område. Vilket alla barnen älskade. 

Läs hela inlägget »

Idag har vi firat att RUTH har varit öppet i 5 år. VI bjöd in alla barn och föräldrar till en stor och härlig fest. Det bjöds på tårta, ansiktsmålning, hoppborg och en spektakulär trollkarl.

loading...
Läs hela inlägget »

Idag besökte vi ankdammen och matade ankorna med bröd. David berättade om hur viktigt det var för fåglarna att få frön så att de får fet för vintern och smulade sedan bröd (med mycket frön)  och kastade till ankorna. Alla barnen fick bröd att smula och kasta och cykel det var väldigt roligt.

Läs hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från sebilden