Idag har vi dansat ut julen på Ruth Drottninghög, efter dansen så bjöd Carina på tårta till personalen och glass till barnen för att fira att hon arbetat på Ruth i 5 år

loading...
Läs hela inlägget »

Vi hade vårt årliga julfirande med föräldrar och syskon i samarbete med kyrkan. Vi upplevde ett fantastiskt julspel av kyrkans personal, åt en traditionel julmiddag och dansade runt granen.
Kvällen avslutade med att tomten kom och gav alla närvarande varsin julklapp.

loading...
Läs hela inlägget »

Vi har börjat träna på luciasånger inför vårt lucia-firande. Barnen tycker det är jättekul och jättemysigt

Läs hela inlägget »

Det är dags för Halloween igen. Barnen har valt att göra skelett till Halloween. Pedagogen överraskade barnen med en överraskning idag.

Läs hela inlägget »

Vi var på biblioteket tillsammans med några barn. Där lyssnade de  på fem sagor. Sagoberättaren berättade fina sagor för barnen på ett nytt sätt. Hon pratade och ritade på en rittavla samtidigt. Hon ville barnen vara med i hela sagan. Sagorna handlade om en prinsessa, en katt och en gammal man och kvinna. Till slut frågade ett barn," Kan de ta med sig de teckningarna som sagoberättaren har ritat på papperet som baserade på berättelserna eller inte."
 
Barnen tog med sig de fina sagorna till förskolan och med hjälp av deras pedagog kunde de berätta för de andra barnen om sagorna under samlingen dagen efter.

Läs hela inlägget »

En vacker höstdag hade fem barn tillsammans med deras två pedagoger en pedagogisk utflykt.
När de är framme i skogen, samlade pedagoger barnen i ett lungt område med många stora stenar omkring. Barnen satt på de stenarna var och en och började äta frukter. Solen sken och fåglarna flög tillsammans eller en del höll på att hitta mat i skogen. 
Pedagogen började med en dikt som handlade om en årstid som heter höst. Sedan berättade hon för dem att vad händer i de månaderna som börjas efter sommaren. Barnen sa ,"det blir kallt, vi behöver jackor, det regnar, vi behöver regnkläder och praraply." Pedagogen visade dem ett löv som var inte grön längre och frågade barnen hur det blir med trädet och dess blad under hösten. Fröken, "Titta bladet trillade ner, de är inte gröna längre osv." De är orangea, röda, och gula.
Efter fruktstunden började barnen balansera på de stora stenarna en efter en. De tyckte att det var skönt. Pedagogerna lämnade små plastpåsar till barnen för att kunna samla allt de kan hitta i naturen. Till exempel, olika löv, stenar stora och små, pinnar korta och långa mm.
Ett barn hittade fina svampar. Pedagogen berättade för dem att röra inte på svampar därför att de kan vara giftiga. Sedan  berättade hon för dem att det finns svampar i naturen som man kan plocka upp dem och äta. Det är viktigt att föräldrarna eller vuxna plocka dem inte barnen. Efter allt detta började barnen leka i lekplatsen som ligger på samma område. 
Det var en lärorik dag på Dalhelm skog. Barnen lärde sig nya saker om hösten samt hade det roligt Tillsammans.

 

loading...
Läs hela inlägget »

Idag har vi firat att RUTH har varit öppet i 5 år. VI bjöd in alla barn och föräldrar till en stor och härlig fest. Det bjöds på tårta, ansiktsmålning, hoppborg och en spektakulär trollkarl.

loading...
Läs hela inlägget »

Idag efter samling samt fruktstund tog vi en promenad till biblioteket där vi först läste en bok. Sedan berättade fröken Maja om blommor som vi sett på blomodlingen på Grönkulla

Läs hela inlägget »

Mittpunkten i årets projekt var resa till Stockholm för förskolans barn och deras föräldrar. Vi besökte Riksdagen och Gröna Lund i huvudstaden.

loading...
Läs hela inlägget »

Förskolans dag vecka 20

Vi har firat Förskola dag med olika aktiviteter och avslutade med glass.

Barnen från Drottninghög kom på besök och bägge avdelningarna lekte på lekplatsen

loading...
loading...

Vecka 2 och 3

Vi har bearbetat ordet experiment, vad är experiment?
Barnen fick arbeta med olika färger de valde vilken färg de ville ha
Vad händer med vattnet ? när det är kallt ute
Vi fyllde även en handske med snö, barnen reflekterade över varför inte snön blev vatten eller is.
efter några dagar märkte barnen att snön i handsken blev vatten och då kom deras reflektioner på varför ? 

Syftet med detta experimentet är att barnen får en förståelse för naturen vid väderomväxlingarna

Vecka 1

Vi på RUTH:s förskola önskar alla god fortsättning på det nya året.

Denna vecka har vi skapat lera i det arbetet använder vi matematik genom att väga, måttenheter mm, språk där de lär sig nya ord , skapande där vi arbetar med leran och skapar olika figurer, mönster, teknik Hur gör vi lera? vad händer ? varför blir den så fast ? 

Barnen reflekterade över att den var salt :), spännande, fin färg.

Citronsyra har vi till leran men vi hittade inte det i skåpet. Då frågade vi barnen vad vi ska göra ? kan man göra lera utan citron syra ? svaren blev både ja och nej, men vi bestämde oss att gå till affären och köpa !