Välkommen till RUTH Drottninghög

RUTH Förskolas inne- och utemiljö

Våra pedagogiska aktiviteter håller vi i våra lärande miljöer inomhus, på vår gård och närliggande grönområden.
Genom den pedagogiska dokumentationen följer vi och synliggör barnens utveckling och lärande

Så arbetar vi

I vårt dagliga arbete utgår vi från våra ledord RUTH: Respekt, Utveckling, Trivsel och Harmoni.
Vi arbetar enligt läroplanen och håller årliga projekt.
Våra engagerade pedagoger bekräftar varje barn varje dag och gör barnens vistelse på förskolan innehållsrikt och meningsfullt.

Utevistelse

Utöver den dagliga utevistelsen har vi fredagar som "utedagar" för hela förskolan, eftersom vi lägger stor vikt vid barnens hälsa, rörelse och den fria leken utomhus.
Vi brukar gå till närliggande lekplatser, skog och andra grönområden där barnen utforskar naturen och leker rörelse- och fantasilekar.

Öppet hus/Babycafé

På RUTH Förskola har vi Öppet hus varje torsdag mellan klockan 9:30 och 11:00.
Ni är välkomna att komma och titta på vår verksamhet och passa på att ställa frågor om förskolan.
Vi bjuder på fika, det finns tillgång till dator, I Pads, böcker och leksaker.
Ni hittar oss på Blåkullagatan 1.
Välkomna!