Utflykt till Dalhems skog

En vacker höstdag hade fem barn tillsammans med deras två pedagoger en pedagogisk utflykt.
När de är framme i skogen, samlade pedagoger barnen i ett lungt område med många stora stenar omkring. Barnen satt på de stenarna var och en och började äta frukter. Solen sken och fåglarna flög tillsammans eller en del höll på att hitta mat i skogen.
Pedagogen började med en dikt som handlade om en årstid som heter höst. Sedan berättade hon för dem att vad händer i de månaderna som börjas efter sommaren. Barnen sa ,"det blir kallt, vi behöver jackor, det regnar, vi behöver regnkläder och praraply." Pedagogen visade dem ett löv som var inte grön längre och frågade barnen hur det blir med trädet och dess blad under hösten. Fröken, "Titta bladet trillade ner, de är inte gröna längre osv." De är orangea, röda, och gula.
Efter fruktstunden började barnen balansera på de stora stenarna en efter en. De tyckte att det var skönt. Pedagogerna lämnade små plastpåsar till barnen för att kunna samla allt de kan hitta i naturen. Till exempel, olika löv, stenar stora och små, pinnar korta och långa mm.
Ett barn hittade fina svampar. Pedagogen berättade för dem att röra inte på svampar därför att de kan vara giftiga. Sedan  berättade hon för dem att det finns svampar i naturen som man kan plocka upp dem och äta. Det är viktigt att föräldrarna eller vuxna plocka dem inte barnen. Efter allt detta började barnen leka i lekplatsen som ligger på samma område.
Det var en lärorik dag på Dalhelm skog. Barnen lärde sig nya saker om hösten samt hade det roligt Tillsammans.

IMG_2827 IMG_2830 IMG_2831

Kommentera gärna: